Appartement U modré hvězdy - Horní Rokytnice nad Jizerou – Krkonoše / Reuzengebergte

Czech
Germany
ROKYNICE NAD JIZEROU
English
 
Polish
   

Rokytnice nad Jizerou is het grootste centrum voor ontspanning en toerisme van het westelijke Reuzengebergte. Het plaatsje ligt in een schilderachtige vallei en is omgeven door bergen.

De toeristen staan 24 skiliften ter beschikking en een kabelbaan (vierzitter) met een grote capaciteit naar Lysá hora. De toeristische routes zijn aantrekkelijk zowel voor sportieve zomer- als voor winteractiviteiten.
 

HOME

Appartement U modré hvězdy 414

Appartement U modré hvězdy 113

Algemene voorwaarden

Reservering


Rokytnice nad Jizerou


Skiën in Rokynice

Toerisme en cyclotoerisme

Sportmogelijkheden in Rokytnice

 

Rokytnice nad Jizerou kent een langdurige traditie. Het is reeds in de 16 e eeuw gesticht. De oudste bewoners leefden van bosbouw en van de winning van edelmetalen waaronder zilver. Evenals in andere bergdorpen is hier een textiel- en glasblazerstraditie. In Rokytnice werkte de beroemde glasblazersfamilie Schürer.

Tegenwoordig bestaat Rokytnice uit het zogeheten Dolni náměstí (benedenplein) met het stadhuis en het zogeheten Horní náměstí (bovenplein) dat ontstaan is in het jaar 1996. Dit wordt gevormd door 11 aaneengesloten huizen met een arcade. De houten gevels van de huizen verwijzen naar de traditionele architectuur van het Reuzengebergte. Een aantal architectonische elementen doet denken aan Zwitserland.
 
     

 
Raadhuis.
Bij bezichtiging van het Dolní náměstí (benedenplein) wordt onze aandacht getrokken door het prachtige gebouw van het raadhuis. Het imposante gebouw met een 37 meter hoge toren is gebouwd in het jaar 1902 naar een ontwerp van de firma Holman & Krause uit Vrchlabí. In dit gebouw bevinden zich ook de ruimten van de openbare bibliotheek en een spaarbank en ook nog drie gevangeniscellen. In de 70-er jaren van de 20 ste eeuw heeft het raadhuis door een reconstructie de huidige vorm gekregen.
 


Accomodation in ROKYTNICE

Luxury new apartament with
beautiful view of ski slope!

In walking distance of ski lifts
.

Welcome to apartament

U Modré hvezdy
!


 
De kerk van St. Michael.

Deze laatbarokke katholieke kerk is gebouwd op de plaats van de voormalige houten protestantse kerk, die reeds uit de 16 e eeuw dateert. De nieuwe katholieke kerk is afgebouwd in het jaar 1758. in de toren zijn klokken en een uurwerk opgehangen van een onbekende Praagse klokkenmaker. De laatste reparaties vonden plaats in de 90-er jaren van de 20 ste eeuw.
 
 
           
   

 
Dvoračky
Dvoračky is een zeer oude berghut met een rijke geschiedenis, gebouwd reeds in het jaar 1707. Tegenwoordig wordt Dvoračka bezocht voor zijn ‘warme bakkerij’, zijn typische keuken, de bergspecialiteiten en zijn vriendelijke prijzen. Het is voor u geopend gedurende 365 dagen per jaar, van 09.00 tot 24.00 uur. Op de weiden eromheen bloeien bijzondere bloemen: bergarnica, gentiaan, anemoon.
 
 

  Huťský vodopád (waterval)

In de Huťský waterval valt het water van een hoogte van 20 meter; de waterval is een deel van de Huťský-beek, waarvan de bronnen onder het huis ‘’Dvoračky’’ liggen. De Huťský waterval was in het verleden een populair uitgaansoord. Hier was een restaurant, waar iedere zondag gedanst werd. Een bezoek aan de Huťský waterval mag u zich ook tegenwoordig niet laten ontgaan.
 Telefon: +420 602 204 123
Fax: +420 224 922 452
rokytnice@jomys.com  Kaplička(Kapelletje)

De plaats, waar deze kapel staat heet de Kapelberg. Het is een van de vier kapelletjes, die zich tegenwoordig in Rokytnice bevinden. Oorspronkelijk was deze plek uitgekozen voor de bouw van een kerk en een plein. Deze plannen hebben geen doorgang gevonden en het plein is later gerealiseerd in Dolní Rokytnice.
 
   

Stuur uw reservering of uw vragen per Email naar: rokytnice@jomys.com